En giraffstrumpa och en med Betty Boop

Var en munter gubbe på pendeltåget i morse. Konstig. Det var inte riktigt rätt möblerat på övervåningen. Satt och kastade ur sig bittra tankar. Oklart om det var en monolog eller om han faktiskt pratade med tanten framför som han ständigt skällde ut för hon läste tidningen och såg sur ut. Och vi andra var dumma i huvudet för att vi tittade på tv och hade Robinson-Robban och naken-Janne som idoler. Mmm, Janne, min förebild i livet. Hur vi sedan blev anklagade för att ha kränkt honom är lite oklart, då ingen sa något. Men han gick iallafall i självmordstankar på grund av dessa ständiga kränkningar. Sedan avslutade han med "om jag var självmordsbombare så skulle alla vara döda i det här tåget". Mr sunshine. Stackarn.

Igår fick jag frågan "åh, vad har du på armen? vad snyggt!" utan att ens ha sagt något. Yes! Jag kommer vara coolast i världen ett tag till, sen kommer jag nog lugna mig.




Gah. Blir nog tåg till Gävle ändå. Mitt smartskaft till farbror har inte ens bytt till vinterdäck och det är typ vinterväglag. Älskar när hjärnkapaciteten är på max. Okej att jag kan låna en annan firmabil men det är en liten caddy som är segast i världen så då kan jag lika gärna hoppa jämfota hem, och då tar jag faktiskt hellre tåg. Går bra för mitt lag. Jag vill köra biiil!


Fick ny telefon igår. Pappas gick sönder så han tog min, och jag fick en lila:P Skönt att slippa den där datatelefonen, vi kom inte riktigt överens.




Ska tvätta i eftermiddag. Har inga strumpor.


Där bofinkar smäller och helvetet fryser till is

Nu har jag varit i fjällen i fem dagar. Det var... kallt.

Vårat sällskap i bilen bestod av U's kompis M. Hon gillar att prata. Hur Bosse köpte mjölk kan utvecklas till en berättelse på 8,5 minuter med tillhörande utförliga dialoger. Jag vet också allt om hennes familj och intriger, hennes diabetes, hennes säng, hennes gaser i magen and so on. Snacka om att intensivlärakänna en människa på 8 timmar. På 8 timmar hinner också trumhinnan få skavsår och tinnitusen ringer som efter en hårdrockskonsert. Men till slut kom vi fram till den del av Sverige där reklamskyltar visar skidvalla istället för shampoo.

Jag har åkt skoter och slalom. På kvällarna var det -30 grader. Småkyligt. Näshåren stelnar av blotta tanken på att gå utanför dörren och bofinkarna smäller i skogen.

Har också festat på finlandssvenska med ålänningar. Provade Funäsdalens uteställen. Söp i bastun trots att man varken ska dricka eller basta med nygjord tatuering. Men en av killarna som också bastade hade gjort en dagen innan jag och han bastade så jag kunde ju inte vara sämre... Den sitter kvar iallafall. Var alldeles skakig dagen efter och masade mig ut till bilen för att bege sig hem igen i 8 timmar. Med M. Men nu hade hon en bok så då och då var det tyst och jag sov med öppen mun. Sen kasta sig in i Kista galleria och jobba hela kvällen. Uhn tss uhn tss.

Tror dessvärre att det finns bilder av mig i sombrero dokumenterade som bara väntar på att kastas ut på nätet. Jag får hålla utkik.



Jag bara älskar mitt Bliss. Vad kallas den böjelse då man tänder på sin egen tatuering?


Snyggo

Jag är coolast i världen.

iiiihhh

Mamma Mia, har bokat en tid nu. Jag tror jag kissar på mig.

The songs of the day

Igår blev någon glad och hittade typ tretusen. Låg femhundralappar i små högar. Spännande. Dålig stämning för deras tidigare ägare...

Träffade E igår. Gick till ett litet café och provade två stora macciato. Visste inte vad det var. Var espresso med ytterst lite mjölk. Jag som trodde det var nåt med choklad. Fick nån mystisk koffeinkick och det snurrade i huvudet. Fick också ett paket, med en budbil, till företaget. Från en samarbetspartner. Det stod "innehåll: pärm", men det var ett gigantiskt påskägg fyllt med godis. Naaaaaw. Bah bye beach 2008.

E hänkade hem till mig och we ended up spelande musik, som vanligt. Måste spela mer gitarr. Igår allsångade vi Winnerbäck, "Utan dina andetag" med Kent och lite Johnny Cash. Helt bortkollrad och oinsatt på de två sistnämnda artisterna. Men however, det var trevligt. Vi avslutade med en liten uppspelning för E's flickvän via telefon.

Vaknade fem gånger inatt. Nervös? Ja, lite kanske.

Så, idag ska jag repeata (dagens missbruk: att verba) "Utan dina andetag" med Kent, "Hurt" med Johnny Cash samt en Bo Kaspers-låt som jag inte kan namnet på.


Idag kommer L!

Hihi, Johnny Cash var lite lik min farfar i ansiktet. Ganska mycket, faktiskt.



Glad påsk i förväg. Vad trött jag är.



Åh, nu blev jag sällskapssjuk.

gah





Jag blir sugen på att våga tatuera mig. Två i min närhet har i princip bestämt sig inom loppet av två dagar. Jag, som har funderat ett tag, kanske borde få tummen ur och passa på nu när ämnet ändå tas upp, annars kommer det inte bli av på ett tag igen. Har provat göra en i tusch för att se hur det skulle kännas:P

Förmodligen vill jag ha ett litet Bliss på handleden. Eller en piercing. I nacken eller mellan brösten skulle vara skitballt.
Men gah. Tänk om man ångrar sig. Då får jag ha armband. Det måste vara jätteläskigt att göra på handleden. För det första ogillar jag starkt att folk tar där, och för det andra så är det så tunn hud, blodådror och skelett och shit. Vad händer om man får in nålen med bläck och grejer i blodådran? Halvbra.


Eller så tatuerar jag en clownnäsa som jag tänkte först. Ja, så får det bli.


Men i första han är det fröken L som ska göra en och jag är moraliskt stöd.

smidigast i världen?

Snacka om oflyt.
Nu har människor ringt när jag har haft:
-fiskpinnar
-kexchoklad
-jättemorot
-en halv mandarin
-en hel tomat

i munnen. Skitlätt att prata i telefon. Då det hänt flera gånger brukar jag nu, när telefonen varit tyst i tio minuter, satsa allt och trycka in t.ex hela mandarinen för att det ska fortare. Men icke. Tamigfan så ringer nån sekunden efter. Då blir det antingen till att låta dem ringa igen, spotta ut allt i handen eller svara och låtsas som att man låter så, helt enkelt.

Och nu precis ringde nån mitt i refrängen i Bed of Roses. Snacka om noll känsla för feeling.


Hällde för övrigt ut en kopp te över mitt tangentbort hemma häromdagen. Men jag fick snabbt kontroll över situationen och ingen kom till skada.



Har också bestämt mig för att jag vill ha den där lägenheten.

Åt frysta vindruvor i badet igår. Det var riktigt gott. En hit.


Fjällen nästa vecka över påsk:) Och gissa vem som kommer till mig på onsdag? Jo, LIIIIINAAA!! Klang och jubelfest i universum!

Paris

image4


Vill dit nu.

Kanske flytt

Shit pommes vad jag var trött igår. Börjar märkas att det jobbas jättemycket.

Kikade på lägenheten igår. Han jag kanske ska hyra den av är en biff. Försökte lyfta en hantel men det gick inte sådär jättebra. Lägenheten var ruggigt fräsch och han vill ha 4000 för den, inkl. el. Det blir lite mer än en tusenlapp dyrare i månaden jämfört med nu, och så kommer jag betydligt närmare stan. Frågan är varför jag måste bo nära  stan, jag klarar mig ju i Jakobsberg. Men det blir iochförsig närmare till jobb och framtida universitet.

Ska fundera på det.

Hamnade bredvid en snubbe på busshållplatsen som läste lika bok som jag - snabba cash. Han var på sidan 258 och tyckte den var bra. Den är urbra. You shoud read it!

Det var ganska roligt när jag för ett tag sedan var in på make up store. Hon skulle då visa en ögonskugga så jag hoppade upp i den lilla stolen och så satte hon igång. "Och om man har på det här så döljs det här överhänget". "Överhänget" sa jag, "det lät ju inte så trevligt". "Nej, men alla har det". Sen kom "en vit penna för att ta bort det här röda runt ögonen, för det stör faktiskt". Hahaha vad snygg man måste ha varit när man kom in;) Snacka om att få sin bekräftelse på att man i vanliga fall ser ut som en påse skridskor...

Jag har nu påbörjat en fight mot några afrikanska tjejer som åker samma buss som jag på morgnarna. De tränger sig som fan. Så nu tränger jag tillbaka. Kom på före dem idag, första gången! Annars kan jag stå längst fram men så kommer jag ändå på sist utan att riktigt fatta hur det gick till. Men nu har jag kommit fram till att det är armbågar som gäller. De är äckliga också för de harklar sig (eller vad det heter när man drar in snor) jätteljudligt och tar verkligen i, utan att skämmas. Har sett flera som gör likadant, det kanske hör till kulturen. Personligen tycker jag det är ett ganska disgusting ljud.

Fick prata med både Linis och Christer Kanister (hihi, det rimmar) igår. Känns skönt, för ett tag var jag orolig att en bomb hade släppts över Gävle, men så var alltså inte fallet.



mmm, det finns chokladkex i köket, I know it. Danne skulle ju gömma dem häromdagen. Han gömde dem på diskbänken. Bra där.

Försökte än en gång att kommunicera med städerskan igår. Utan framsteg. Hon kan ingen svenska och inte ett ord engelska. Bara polska. Jag kan inte ens uttala namnet på hennes företag... Men jag börjar vänja mig med det från Kista, där jag härom dagen fick förklara att det finns en försäkring, som täcker stöld, skada och förlust i två eller tre år med en självrisk på 200 kronor, med kroppsspråk. Man får inte ge upp. Kan tyckas lite löjligt när man kommer in på charader, men vad ska man göra:P



Och jag och M ska på Svansjön.


Och jag vet att man inte ska börja meningar med och och men.








Tänk om jag hade ett litet litet chokladkex, umpa umpa fallerallera


...

Sitter och tröstäter chokladkex och dricker kaffe. Kopp efter kopp. Det ska vara gott att leva, annars kan det faktiskt kvitta.

Jag och Christer Sjögren love Europe

Idag på jobbet körde jag och Bita en liten fuskis. jag kilade iväg till Kahls och köpte kaffe och mörk choklad som vi sedan stod och smuttade på. Lätt bästa idag.

Sedan fick jag reda på att jag fått besök av en "mystery shopper" och fått toppenbetyg. Yeah. Man får visst 300 kr för sånt. Sen var jag också bäst av alla i butiken att sälja försäkringar. Har starka aningar om att Dolda Kameran är inblandad. Men det är trevligt iallafall.


Sen har jag gjort kräftsoppa. Ja, DEN kräftsoppan, L.


Hör väldigt ofta hur mina grannar bråkar. Och nu precis hörde jag någon vråla (alltså verkligen vråla) "FITTJÄVEL!!" gah. Det är action här i Jakobsberg.


Mamma ringde precis och berättade att hon tänkte bjuda med mig till Paris i juni. :) Vi ska åka hela familjen!  Jag kommer kunna Europa utan och innan (hej storhetsvansinne) efter den här sommaren, för jag och A ska ju tågluffa också, plus att jag redan varit runt en hel del. Vet inte riktigt hur vi ska lägga upp vår tripp, för hon kanske vill se Eiffeltornet och Colosseum och sånt och det har jag gjort relativt nyligen. Var iofs längesen jag var i Paris men nu kommer jag ju åka dit i sommar innan våran resa.. Men vi ska till Spanien också för där har hon några hon vill hälsa på, och där han jag aldrig varit. Sen skulle det vara kul att åka till några länder där ingen av oss varit... Typ tyskland, Belgien, Österrike och så. Vill förstöra mina fördomar om "gråa" länder. Samt att vi ska till Holland och gå i träskor och röka tulpaner.
Även fast vi båda varit där cirka en gång per år sedan vi var 6, vill jag nog åka en sväng till Grekland. Har människor jag vill hälsa på. I Frankrike också. Och egentligen i Italien med. Men det kanske inte är så kul för Ankan att åka på nån personlig resa för för mig för att hälsa på folk. Hmm, vi måste ha möte så vi får planera det här. Hon vill vara borta en månad. Hoppas jag får ledigt så länge. Tips på fina ställen i Europa i otippade länder?


Har även laddat hem mitt barndomsspel The curse of monkey Island. Så jag och Guybrush Threepwood har några timmar framför oss. Fattar inte hur jag klarade av det där när jag var mindre, det är ju skitsvårt.






Jag försöker kontakta min hemstad, men förutom mamma går det inte så bra.

Myspys

Idag köpte jag ViktväktarCrème fraîche. Det är egentligen mot min image, men det såg så läskigt ut att välja 34%fett när man fick välja mellan det och 2%... Men den var jätteäcklig, så nästa gång blir det lätt 34%.

Vad skönt att vara ledig. Har tittat på tv och haft finmiddag med mig själv och druckit en öl. Jag har också haft quality time med mitt Kurzweil. gav mig på Grande Sonate Pathétique. Var ett tag sen och jag fick träningsvärk i fingrarna efter ett tag. Märks att man inte spelat på alltför länge..


http://www.youtube.com/watch?v=7Z5d2hg0AGU 

Älskar när den kommer igång.


Just nu lyssnar jag på Muse med Bliss för sjunde gången, och tänkte snart lägga mig och läsa. En liten kulturafton, helt enkelt.

Det är ganska varmt här för jag släckte ner alla lampor och tände ljus när jag hade min stund med Beethoven.

image2

BratMimmi





Det senaste mordförsöket vad gäller Stockholmsbussarna var på senaste turen från Kista.
1. Köra mot verkligenjätterött.
2. Tränga sig före en polisbil, i utryckning med blåljus, i en vanlig högerregelskorsning.

I onsdags var det rån på Guldfynd i lilla Jakobsberg. Detta gör mitt liv lite mer spänningsfyllt med tanke på att jag:
1. Bor i Jakobsberg.
2. Jobbar på Guldfynd.


Igår körde jag och D ett litet minirace igen. Vi "tog en öl".
Vi hann med Sky bar ("Sveriges högst belägna cocktailbar". 24 våningar, snacka utsikt), D's kompis restaurang Hälsingborg, Spy bar, Sturehof och Friday's för en glassdrink sådär på kvällskvisten. Drinken på Spy bar var för övrigt det godaste jag någonsin druckit. Shit vad många ställen det finns där man aldrig satt sin fot.
Sen vet jag inte om just Stureplan är min tekopp, men det är kul att ha sett det iallafall och det var riktigt fina lokaler. Obaren på Sturehof var skitsnygg.

Dagens ilska riktas mot gårdagens bartender på Sky bar. D, som aldrig kan hålla käften, kläcker, när vi precis fått två glas vin, ur sig att "Hon (pekar på mig) är 15, men det är väl lugnt, va?". Bartendern som inte var på sitt soligaste humör tyckte inte alls det var särskilt kul och skulle till sist se leg bara för att jävlas "ja, det var han som började tjata om det". Sen när hon tittar på mitt körkort säger hon (ang. 15) att "ja, det var ju nära iallafall". Biatch.


Sen åkte vi hem innan D började presentera sig som D Banan. Och här sitter jag nu, pigg som en tekaka. Kul det här med morgnar.




Fick köpa en Post-it-hållare igår iallafall.  Jag känner att den har gjort mitt liv rikare.

Hittade precis en bild på min dator av en inscannad snusdosa. Bara för att jag har normala arbetskamrater.









Just tell me if there's anything I can do for you

döda!döda!döda!

Uuuuhhhh. Har suttit och läst om kvalster. Vilka vidriga skapelser. Små spindlar. De sitter inne i textilier och myser. Längst in i madrasser. Och de går inte att dammsuga bort för de håller fast sig med hullingar på benen och sugploppar under fötterna. Usch jag ryser. Och de där ligger man med varje natt. Och de där är jag jätteallergisk mot. Verkligen jätteallergisk. Doktorn sa VÄLDIGT allergisk. Toppen. Just great.

Äckliga djur. Om jag fick tag i dem skulle jag fila ner deras jäkla hullingar, slita av dem benen och stoppa upp bomullstussar  i näsan på dem så de fick känna på att inte kunna andas på grund av nästäppa. Sen skulle jag låta dem ligga där och plågas ett bra tag i en temperatur de inte alls trivs i (typ -18 grader, där de dock ändå kan överleva i veckor, de asen) och sedan skulle jag pumpa upp dem  tills de sprängdes. Sedan skulle jag ställa mig och hoppa på det som var kvar av dem. Samt skratta och slänga näsdukarna. Arggghh, jag blir irriterad när jag tittar på bilder av dem, för de är så hysteriskt äckliga, fula och verkar korkade och dryga om man skulle känna dem personligen. Hoppas de får fula barn!

Så, nu känns det lite bättre.

hybris

Det är riktigt mysigt att åka tåg sent på kvällen, allt blir så mycket mer familjärt på något vis. På dagen är alla så hetsiga med sina portföljer som stressade är på väg någonstans, medan det på kvällarna är mer avspänt chillat och passagerarna består av trötta sportlovsfirare på väg från Åre med berg av skidor, Filippa K-tröjor samt kepsar och mössor i alla färger och former.

Har en ny lägenhet på gång. Ligger i Solna och är visst topprenoverad men kostar dock ca 4000/månad. Ska iallafall kika på den någon dag nästa vecka.

Har haft en trevlig helg i Gävle. Var på middag med L & R. Superdupertrevligt!

"Samlaget kan börja!" Hahahahaha, den filmen kan jag använda i utpressningssyfte;)


Var på inspelning på tv4 idag. Gissa vem som kramat Carina Berg då? Och vem som stått bredvid Peter Magnusson i toppluva och med kaffe i handen? Huh? Huh? (Han hade toppluva och kaffe i handen, inte jag, och för övrigt är det lite oklart vad det hade för relevans för ämnet, men jaja).  Hur som helst så kommer det sändas under våren, i April tror jag de sa. Programmet "Berg flyttar in" och avsnittet när hon träffar Börje Salming. Hör av er så skickar jag min autograf per post.

RSS 2.0