Scheisse

Kent körde Utan dina andetag som extranummer och JAG MISSADE DET! Lät inte som om det skulle bli nåt extranummer så vi gick därifrån. Det här kommer jag aldrig att släppa.



Man är väl viking

I fredags badade jag och L i något misstänkt likt en golfdamm. Nu vet ni.

D är på semester så jag och pappa är mycket själva. Det är skönt. Ofta är D väldigt speedad medan jag och pappa kan umgås utan att säga något och förstår vad den andra menar bara genom en blick, plus att vi hatar morgnar lika mycket.

Kunde inte somna igår. Hostade så ögonen höll på att ploppa ur.


Jag tyckte det var kul igår när vi satt på en gräsmatta utanför McDonald's i Borlänge och en kille också kom och satt sig i skuggan. Han var skitless på att vänta, han ville bara åka hem, och det tog sju timmar med bil.
"Är du full, bakis eller bara less?"
"Nån blandning tror jag"
"Är det du som ska köra eller?"
"Nej för sjutton. Men vi lär nog bli kvar i några timmar för han som ska köra hade 1.25 promille för en timme sen"

Jobbigt läge, liksom.



Såg precis att jag är behörig till psykologprogrammet! Nu ska jag bara komma in också. Ska iochförsig inte plugga i höst, men söker bara för att se hur det går.

Är förkyld efter helgens bravader och köpte nyss halstabletter Extra strong. Jag är helt säker på att de har frätit bort en del av tungan.

Bland pippiperuker och dansande poliser

Det var kul det där. Har varit på festival i dagarna tre och två halvor, så man kan kanske säga fyra. Allt började med att vårt tält blev kraschat av ramlande fulla människor, så på slutet såg det ut som ett jätteplockepinn med en tygbit över, men det funkade. Det var supervarmt på dagarna och pisskallt på nätterna.

Det delades ut kondomer i roliga smaker såsom choklad och blåbär och vi drack en massa öl. Jag har också energiskt försökt lära mig hoppa upp och slå ihop hälarna, utan någon som helst framgång.

De bästa spelningarna, trots att jag bara hört talas om/lyssnar på ett par låtar med dem, var Teddybears och Kent. Det var inte bara kala framträdanden. Det var riktigt mysigt.

Jag är solbränd. Tror jag. Har iallafall ont på huden. Lär väl märka när jag duschat om det bara var smuts...

Träffade många trevliga människor och det måste vara ett helvete att städa. Jag ska bränna alla parlinotomtar på bål och om jag hittar de som snodde vårt rosa bastparasoll kan de också hänga med. Iofs snodde vi tillbaka det, trodde vi. Dock visade det sig senare att det inte var vårat. Lite svinn får man räkna med. 

Trött? Ja lite, kanske.
Duscha? ja tack, gärna. 

hungrig som en gnu

Samlade på mig minst tre vuxenpoäng idag genom att gå ivägen när en unge kom cyklande på trottoaren där man inte får cykla.

Detta kanske jämnar ut sig eftersom jag själv cyklade på trottoaren häromdagen och blev skriken åt av en tant.





Jag har lyckats hitta tvättstugan.


Nu är det alltså tvättning, käkning, packning och ögonfransfärgning som gäller. Vi kanske ses i Borlänge!

morrn morrn

Mysig midsommar. Först i L's stuga och sedan vår fäbod i Dalarna. Åkte motorcykel = så fantastiskt härligt. Dansade (jag är en hejare på små grodorna), åt och blev petad på magen av min femåriga kusin och fick sedan frågan
"Har du en bebis i magen?"

Igår kom paps & U hem från Kroatien. Hämtade dem på Arlanda. SPÖregnade. Var som om nån stod och tippade hinkar med vatten över vindrutan. Alla körde långsamt men man fick ändå vattenplaning korta bitar, lite läbbigt. Fick jättefina armband av dem.

Imörrn drar jag på festival. Jag och L var i söndags och köpte tält i Hamrångefjärden av en mystisk man.


Ikväll kommer A förbi. Vi ska planera vår tågluff så mycket det behövs.

Det omöjliga har inträffat...

... jag får låna D's bil över helgen. Dra mig baklänges på en liten vagn.

Så jag, A och J drar upp från Sthlm i eftermiddag. Ska sedan ut till L's stuga och på midsommardagen till vår fäbod i Dalarna med släkten. Ska bli hur härligt som helst.










Love today, ha're

tjo

Ikväll ska jag på typ affärsmiddag med D och mr viktig person på Grand Hotel. Kul att jag får följa med:)


Och L var på bal igår. Jag vill också!!! Det verkar som om ni hade jätteroligt, hoppas ni hade det!



Jag skulle behöva tvätta också. Blev tvungen att ta på mig någonting läskigt likt raggsockor idag. Men:
1. Jag hittar inte (går att lösa väldigt lätt).
2. Jag har absolut inte tid innan midsommar.

Får bli lite panikhandtvätt.






Sinnessjukt?

När det händer något hemskt blir alla först chockade och förstummade, men det dröjer inte många veckor innan det börjar poppa upp skämt om händelsen. Till exempel flygplanen i WTC, tsunamin och Engla.



Vem är det som cyklar och cyklar men aldrig kommer till dörren?
Engla på väg hem.


Vad är det för skillnad mellan Engla och Englaskämt?
Englaskämten kommer att bli gamla.


Eklund kunde lätt hitta tillbaka till mordplatsen när polisen frågade så han var ju inte helt ute och cyklade.


Knack knack.
Vem där?
Inte Engla iallafall.



Egentligen är det stört och det måste vara vidrigt för föräldrar och så. Ofta används humor för att skämta bort sådant som är hemskt och jobbigt. Eller så är människor onda, helt enkelt. Jag skrattar också. Inte åt att det hänt utan för att det som hände är något som bryter av mot det vanliga och när skämten kommer på det så blir det någon absurd blandning av skratt och att känna sig illa till mods. Det är sådant man inte riktigt "får" skratta åt, inte än iallafall. Det skulle också kunna bli väldigt fel om man börjar dra de här skämten vid fel tillfälle.

Jaja, jag skrattar, vare sig jag kan hjälpa det eller ej.


Hier

Morrn morrn.

Började gårdagseftermiddagen med att åka tre varv runt Fredhäll. Halvkul. Lyssnade förstrött på D's uttråkade prat så jag vet inte sammanhanget men:...
"... och så jag, då, en av Stockholms bästa och mest ödmjuka personer"



Senare skulle vi gå på Robynkonsert på Mose Backe. Åkte först hem och power napade efter jobbet, sedan for jag och träffade D. Innan vi gick in på Mose Backe utspelade sig följande dialog:
D:"Gillar du Robyn?"
Jag: "Nej"
D: "Inte jag heller"

Bra början.
Vi kom lagom till de allra sista tonerna. Folk kom forsande mot utgången så vi vände

D: "Shit vilken bra konsert det var"
Jag: " Ja, verkligen"

Drog oss in till stan med några stopp på vägen. Det var riktigt trevligt. Vi satt och pratade jättelänge. Inte om vädret eller purjolökar utan om mer personliga saker. Om våran familj och livet i allmänhet.


R fyllde 20 igår också! Grattisgrattisgrattis!!!! Fy vad ballt att du är 20.

uhn tss #2

Raj-da-di-daj... jag och D har kört ett litet race igen. Tjoho. Hörs imorgon. Längtar inte efter väckarklockan, men ny dag, nya möjligheter, som de gamla indianerna sa

uhn tss

Ja, i lördags då. Började på Interpool med Sverigenaglar (vår flagga är väl blå och grön?). Sedan hemmafest följt av Solo. Var så lite folk och jag och R kände för att dansa.

Hörde ni radioprataren i lördags?
"Alla tjejer är så här (med löjlig röst): 'Alltså, ikväll vill jag inte ragga, och jag vill inte att nån ska ta på mig. Jag vill bara dansa. Jag vill lägga väskorna i mitten, ställa mig i en ring och bara daaansa'".
Haha, det var ganska roligt.

Men vi röjde loss på Hangloose iallafall. Brukar inte vara särskilt kul där, men det var det nu.

Det är så roligt att strunta i att se bra ut och bara ta plats och shejka. Vi blev så less på alla äckel som kom fram och gned sig och tror att man älskar att bli tagen på rumpan av främmande killar så vi gav oss på dem istället. De blev lite paffa. Efter ett par minuter försvann vi asgarvande spårlöst in i skuggorna igen. Våra öl försvann också spårlöst. De stod på en högtalare precis bredvid oss. När en tjej gick förbi, lämnade sitt tomma glas och tog med den sista ölen vi hade kvar stegade R fram, spände ögonen i henne och sa
"tack för att du tar min öl, subba"
Då fick vi tillbaka den.

Sen åkte R hem och jag letade rätt på L. Vi var på väg till en taxi när jag såg att det hade sprätt upp cheddardip på mina byxor efter att ha tappat en på marken lite tidigare. Jag hittade några servetter och gjorde några tappra försök till borttorkning. Då kom en kille och undrade vad vi höll på med. Jag såg det som ett ypperligt tillfälle att bli av med dipen så jag gnuggade mina vader mot hans byxben. Han tittade konstigt på mig och frågade om vi ville med på efterfest. Jag hade helst lagt mig på stortorget och sovit, men vi hängde med. Han bodde på Clarion och var på golfbesök från Sthlm.

Där blev det champagnde och Ahlgrens bilar, och så tittade vi på porr, haha. Sedan kom hans kompis dit också. När de också började tro att alla älskar att bli tagna på rumpan av främmande killar drog vi därifrån. Väl ute bröt vi ihop av skratt och undrade vad fan de pysslade med. Sedan åkte vi hem.



Det var ett sånt där stört äventyr som bara jag och L råkar ut för.

om jag hade kul?

ehmm... sover Dolly Parton på rygg?


Vi röjde. Ojoj, det var tider det, jag minns det som igår.


...och mina byxor luktar cheddarost, men det är en helt annan historia.



//Mimmi, pigg som en kokt blomkål

Les favourites


Älskar den här. Gubben med ryggsäcken är ivägen, men det går ju att fixa.




I Montmartre. En fantastisk tavla med ett underbart sken.





Mimmi². Jag och treåringarna.



Tant med baguette, vin och hund i vagn.

là où les rêves deviennent réalité


oops

Ang. den tidigare beskrivna popcornincidenten


Igår

Igår var jag och handlade kläder med farbror D, och det gick undan. Han skiter i vad det är för färger och man får tvinga honom att prova.
"Men jag viiiiill inte, jag orkar inte prova!!" /herr treåring
Ett plagg var ett par tajta trekvartsshorts, tillsammans med noggrannt uppdragna strumpor. Haha, vad jag skrattade åt honom.



Sedan städade jag. Tror jag är klar nu. Tog itu med ugnen (uuuuhhh). Hittade en torkad tepåse och två före detta pommes frites samt en massa annat spännande. Äckligt. Riktigt snuskigt. Vågar inte tänka på när han städade där senast. 1854?


När jag kommer hem från Gävle måste jag tvätta, vilket betyder att jag måste hitta till tvättstugan. Får muta nån granne att guida mig. Har fått vägen visad för mig en gång.
"...och så går man ner här och höger när man kommer fram hit. Egentligen ska man genom den här dörren men den är trasig så vi får gå runt, alltså upp för trappen, två vänster och sedan ner och höger"
Bra förklaring till en tjej som har lokalsinne som en kokt kronärtskocka.

Oh, magnum mysterium

Hmm. Ingen vill kännas vid kubben och ingen vet heller hur/när de kom dit. Spännande. Ifall en konkurrent förgiftat och smugglat in dem så är det garanterat jag som ryker först, då jag ätit mer än hälften själv.




Detta maffiga djur

Igår drog min kusin ut mig till förorten för att springa i trappor. Han körde före mig och gjorde detta som en biltjuv, men jag hängde på bra:P
   När vi var klara köpte vi glass och åkte till han och hans tjejs hästs stall. Jag blev nerslemmad av en shettis och gnussad, buffad och gosad med.
"Goddag, Lars Gustafsson, ekonomichef"
"Hejhej, Mimmi, träd"

Jag fick erbjudandet att följa med sen och rida, wihoo:)
Misstänker att jag i smyg är lite allergisk mot hästar också, så det blev lite snorigt på vägen hem eftersom jag då hade fått päls själv. Fick borsta bort så mycket det gick.

Min kusin (som med sina 26 år och armmuskler får allt mer övertag i våra brottningsmatcher som går ut på att kittla den andra tills den dör (orättvist då han inte är kittlig)) körde återigen först för att jag skulle hitta därifrån. Från Norrtull tog jag över och åkte före ut till Lidingö. Mysigt att sitta och lyssna på musik och äta bananchips, älskar att köra bil. Lämnade pappas bil där och fick sedan skjuts hem.


jippi

Sålde precis min soffa. Sänkte den till 400:- på blocket för att bli av med den och jäklar vad det ringde. (Där gick du miste om nåt, V/J)

Hittade sen också en förpackning kubb på bordet på jobbet, klang- och jubelfest i universum. Lite oklart vem som engagerat sig i att köpa den men det är ju alltid trevligt med bakverk. De var lite knapriga, men man får inte vara så kinkig.

Skjutsade paps & U till Arlanda imorse. Får barnvakta bilen tills jag ska hämta dem igen om två veckor. Så efter allt detta tjat så får jag äntligen åka bil till Gävle i helgen. Hellre TT (fattade inte hur radion funkade sist jag lånade den, så jag fick lyssna på cd, där endast en låt fungerade, så jag tror jag lugnar mig med att lyssna på den låten nu ett tag) än BMW, men hellre BWM än sunktrasigCaddy.











Nej, jag tror jag går och hämtar en till kubb.



The world is mine

Blev en relativt slapp helg. L var här så vi myste. Tittade på arméns trumkårs avslutningskonsert, fikade, åt , åt, såg kungen drack varm vit choklad. Hade också hemmakväll med vin, ost, jordgubbar och chokladdoppade aprikoskärnor (eller hur var det nu?). Folk var så dräggiga på stan kvällen innan så vi sket i vad allt krogar heter. Älskar när L förklarade hur hon kände för ett lite tidigare drägg:
"...men även fast man skulle vilja så kan man ju inte bara säga 'ditt jävla äckel, gå hem och runka'"
det sista råkade höras av en förbipasserande kille som trodde detta var till honom, så vi fick förklara, haha.
 
Jag har gjort i ordning i lägenheten nu. Möblerade om för fullt igår och bar ner en massa kartonger i källaren.




Känner just nu att jag är inne i en kreativ period. Tidigare har jag känt mig passiv och slapp men nu vill jag läsa böcker, skriva böcker, komponera låtar och erövra världen. Det känns skönt.

















Jag skulle också vilja hoppa upp och ge dig en puss på näsan för att jag saknar det och för att du allmänt är en genial människa, men jag kanske skulle skrämma dig då.



En Suède

Nu är jag hemma igen.

Under flytten skulle jag och S poppa popcorn. Först satte väl S på 3 minuter eller nåt och sen drog jag på ytterligare lite. Sen ringde telefonen och vips hade det gått några minuter till... Kom på att de nog var mer än färdiga när det började ryka ur micron och luktade konstigt. Den tjocka rök som spred sig i rummet gjorde att det stack i ögonen. Popcornen smälte ihop till en svart klump och jag tror micron gick sönder.

Nästa gång ska jag ha en vuxen med mig, som det står på paketet.





Paris var helt underbart. Jag gjorde dock bort  mig några gånger:

-frågade en fransman om han pratar franska innan jag frågade efter vägen, han bara "ehhh, ja, det gör jag". Klart han gör, gah.

-Stod kamratligt lutad mot en man på tunnelbanan. Var MYCKET folk (men inte riktigt som de italienska bussarna) och jag stod och höll i mig genom att ha en hand på mammas axel och krampaktigt hålla fast i vad jag trodde var R's axel. Det var inte R's axel. Jaja.

-var på väg att beställa hela hamburgerkedjans sortiment med dipsåser. Jag svarade "oui" på nåt och han i kassan sa då förskräckt "huit?!" och jag sa "oui" igen, för jag trodde han upprepade vad jag sa. Eftersom det låter väldigt lika höll jag på att få strax över åtta dipsåser. Mmm dip.

-eldade upp en handduk. Tände en lampa där R hängt sin handduk på tork. Efter några sekunder började lampan släckas och jag såg då att handduken brann. Fick den släckt och halvt förstörde lampan. Vi slängde hotellets handduk, visslade och låtsades som att det regnade.


Var jätteroligt på Disneyland. Har ont i axlarna efter alla loopar. Allting håller väldigt hög kvalitet, det är otroligt rent överallt och alla är proffsiga. Jag knäppte kort tillsammans med Mimmi Pigg och åt Ben & Jerry's-glass.



Ska snart åka iväg och hämta L, vi ska på konsert.

RSS 2.0